In primul rand
EXPERIENTA

Toate specialitatile
Medici Specialist cu peste 10 ani experienta

Am dat dovada de
PROFESIONALISM

Am castigat increderea
Reusita in peste 95% din cazuri

Aparatura si dotare
de exceptie

Rezultate excelente
asigurate de aparatura de ultima generatie

 • doctor with child patient

  Sigilarea Dentara

  Sigilarea dentara este o metoda de prevenire a cariei dentare care se foloseste mai ales in cazul dintilor proaspat erupti. Este o metoda neinvaziva si nedureroasa de tratament care asigura protectia dintelui impotriva retentiei alimentare si deci a cariei.

  Sigilantul este o rasina fotopolimerizabila care se aplica pe suprafata ocluzala a dintilor posteriori (molari si premolari) dupa ce a fost curatata si izolata in prealabil.

  Tehnica de sigilare este similara cu cea de realizare a unei obturatii fotopolimerizabile clasice, cu exceptia etapei de exereza a tesuturilor dentare alterate.

  Exista si varianta a sigilarii clasice, denumita sigilare largita, in care se curata santurile si fosetele ocluzare infiltrate cu o freza sferica sau cilindrica de dimenisuni foarte mici, medicul asigurandu-se in acest caz ca nu au ramas zone subminate de cariesub smaltul aparent sanatos. Aceasta metoda se foloseste in cazul dintilor erupti de cativa ani si care la examenul clinic apar putin colorati in santuri si fosete

  Este bine ca orice parinte sa isi aduca copilul la o consulatie stomatologica in jurul varstei de 6 ani pentru ca foarte frecvent eruptia molarului 1 trece neobservata si dintele definitiv este confundat cu unul de lapte, astfel incat de multe ori parintii amana sa il trateze.

  Materialul de sigilare poate fi colorat, alb sau transparent in functie de perferinta medicului sau a pacientului. Sunt de preferat sigilarile coloarate sau albe in cazul sigilarii clasice pentru a putea urmari mai usor in timp evolutia si rezistenta sigilarii. De obicei o sigilare corect realizata rezista 7-8 ani, dar este recomandat controlul periodic pentru reevaluare.

  Deschide articolul →