Telefon Programari: +40 736.344.944

In primul rand
EXPERIENTA

Toate specialitatile
Medici specialisti cu peste 10 ani experienta

Am dat dovada de
PROFESIONALISM

Am castigat increderea
Reusita in peste 95% din cazuri

Aparatura si dotare
de exceptie

Rezultate excelente
asigurate de aparatura de ultima generatie

 • Sfaturi dupa extractia maselei de minte

  Extractia maselei de minte / Extractia molarului 3

  Cand este indicata extractia ?
  Odontectomia/ Extractia molarilor de minte este indicata in toate cazurile in care acestia produc sau pot produce complicatii infectioase, tumorale sau de orice alta natura, sau atunci cand eruptia lor este imposibila datorita pozitiei sau axului de eruptie.

  Anestezia in vederea extractiei...
  Extractia molarilor de minte se face de obicei cu anestezie locala si doar in cazuri exceptionale se poate administra sedare profunda.

  Succesul si usurinta inteventiei
  Succesul si usurinta inteventiei cat si evolutia post-opertor depind foarte mult de cunostintele, metoda si experienta medicului chirurg.
  Este de dorit ca aceste extractii sa fie efectuate exclusiv de catre un medic chirurg specialist Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala cu experimenta si dexteritate dobandite in sala de operatii si nu de un medic stomatolog sau rezident chirurgie dento-alveolara.

  In cazurile mai complexe cu dintii in pozitii defavorabile si radacini foarte curbe si divergente diagnosticul clinic si radiologic sunt primordiale. Se stabileste si se verifica daca se intrunesc toate conditiile tehnice necesare acestei inteventii ( anestezice , elevatoare si clesti speciali de extractie, freze de os de diferite forme si dimensiuni, micromotor obligatoriu cu racire adecvata, aspiratie chirurgicala si iluminare corespunzatoare) pentru ca aceste interventii odata incepute nu se pot temporiza sau amana in cazul in care extractia se complica sau medicul nu este in stare sa o finalizeze.

  Gradul de dificultate al acestui tip de interventie
  Este extrem de variabil: poate fi foarte usoara, interventia terminandu-se in cateva minute, sau extrem de dificila data fiind pozitia si marimea dintelui, rezistenta osului sau sangerarea locala.

  In functie de examenul clinic si radiologic ( radiografie panoramica sau CT), starea generala a bolnavului, limitarea deschiderii gurii, pozitia dintelui si gradul lui de incluzie, gradul de afectare a molarului doi se stabileste planul preoperator. De multe ori insa in timpul inteventiei apar situatii neprevazute care necesita modificarea tehnicii operatorii ceea ce va fi usor de manageriat de catre Chirurgul Specialist Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala si mai greu de catre un medic stomatolog sau un medic rezident la chirurgie dento-alveolara.

  Este foarte importanta colaborarea bolnavului si gradul lui de acceptare a interventiei deoarece de foarte multe ori un pacient anxios ingreuneaza foarte mult munca medicului si a asistentei prin reactii necontrolate sau pauzele indelungate.

  Etapele extractiei dentare sunt:

  1. anestezia
  2. pregatirea campului operator
  3. incizia si decolarea gingiei
  4. trepanarea osului si expunerea molarului
  5. luxarea si extractia dintelui
  6. controlul si toaletarea plagii
  7. sutura

  Evolutie si sfaturi post extractionale
  In general dupa extractiile molarilor de minte NU apar complicatii, dar este posibil ca pacientul sa simta durere pentru cateva zile, caz in care se recomada analgezice si antiinflamatoare.

  Tratamentul antibiotic
  De obicei se prescrie un antibiotic pentru 5-7 zile.
  In cazul extractiilor mai complicate poate aparea tumefactie locala, edemul postoperator accentuandu-se in primele 48 ore ca apoi sa cedeze treptat in cateva zile.
  Se recomanda aplicarea compreselor reci la nivelul fetei pentru a diminua edemul; de asemenea este recomandata alimentatia semilichida si exercitiile de deschidere a gurii pentru a preveni aparitia trismusului. - > vezi articolul "Sfaturi post-extractionale"

  Firele de sutura
  Se indeparteaza dupa 10-14 zile in functie de evolutia postoperator.

  Revenire la categoria de articole →