In primul rand
EXPERIENTA

Toate specialitatile
Medici Specialist cu peste 10 ani experienta

Am dat dovada de
PROFESIONALISM

Am castigat increderea
Reusita in peste 95% din cazuri

Aparatura si dotare
de exceptie

Rezultate excelente
asigurate de aparatura de ultima generatie

 • Tehnica PRF

  Centrifuga si Tehnica PRF / A-PRF

  Ce este PRF sau A-PRF ?

  Este un concentrat plasmatic ce conține proteine, trombocite, factori de creștere ca PDGF-ul (Platelet-derived growth factor), TGF-ul Beta(Transforming growth factor beta) si VEGF-ul (Vascular endothelial growth factor).

  Fibrina joacă un dublu rol: rezervor de citockine și matrice de cicatrizare celulară. Practic toate celulele inflamatorii si care ajuta la vindecare dupa o interventie chirurgicala sau trauma sunt aduse in zona lezata / operata.

  Se poate prepara sub forma de membrane, dopuri de colagen, poate fi lichida pentru injectare, masa gelatinoasa, se poate alatura sau amesteca cu materialele de augmentare osoasa ajutand in final la o vindecare accelerata si de calitate mai buna.

  Cum se obtine PRF ?

  Se recolteaza sange venos de la pacient in timpul intreventiei chirurgicale. Recoltarea se face in eprubete speciale “vacutainer” fara anticoagulant (pt PRF si A-PRF ).
  Se prepara sub diferite forme si dimensiuni sau consistente prin procedee specifice de laborator conform unor parametrii si protocoale exacte, ce presupun centrifugare, separare, presare etc. cu aparatura de laborator specifica
  Pentru aceasta metoda se foloseste o centrifuga de laborator special creata cu o configuratie si o inclinatie specifica a tuburilor, acceleratie, viteza de centrifugare specifica si deci forta G diferita, adaptata functie de preparatul pe care urmarim sa-l obtinem. Se folosesc de asemenea kit-uri si tuburi de recoltare diferite.

  Exista mai multe procedee diferite ce respecta parametrii diferiti prin care se obtin concentrate plasmatice cu indicatii si componenta diferita, de exemplu:

  PRF = Platelet Rich Fibrin
  PRGF = Plasma Rich in Growth Factors
  A-PRF = Advanced – Platelet Rich Fibrin
  i-PRF = injectable – Platelet Rich Fibrin

  Citeste articolul urmator →