In primul rand
EXPERIENTA

Toate specialitatile
Medici specialisti cu peste 10 ani experienta

Am dat dovada de
PROFESIONALISM

Am castigat increderea
Reusita in peste 95% din cazuri

Aparatura si dotare
de exceptie

Rezultate excelente
asigurate de aparatura de ultima generatie

 • Paradontoza si tratamentul

  Paradontoza sau Boala parodontala

  Boala parodontala este o afectiune cronica de tip inflamator cauzata de flora microbiana din cavitatea orala. Aceasta afecteaza structurile care mentin dintele in os: gingia, ligamentul parodontal si osul alveolar.

  Mecanismul de producere implica in prima faza o iritare a gingiei de catre toxinele eliberate de microorganismele din placa bacteriana, insa exista peste 170 de factori ce contribuie la declansarea ei, printre acestia putand fi amintiti :

  -factori locali: o igiena bucala deficitara, tartrul, pozitia dintilor pe arcade, cariile, lucrarile protetice incorect adaptate;
  -factori generali ce cuprind virsta, predispozitia genetica, anumite boli cronice (ex.: diabetul zaharat), stresul, imunitatea scazuta, stari fiziologice (pubertatea, sarcina)
  - “obiceiuri vicioase” ca fumatul, consumul de cafea sau bauturi alcoolice in exces etc.

  Prima faza a bolii este gingivita, inflamatia gingiei, care evolueaza lent catre structurile profunde. Primul semn al gingivitei este sangerarea provocata de periaj sau de masticatie si este insotita de modificarea culorii gingiei care devine rosie-violacee, senzatie de tensiune si prurit. Treptat gingia "se retrage", radacinile dintilor devin vizibile, iar dintii devin mobili. In ultima faza dintii sunt expulzati spontan de pe arcada fara a avea vreo alta afectiune (ex.carie dentara).

  Revenire la categorie →