In primul rand
EXPERIENTA

Toate specialitatile
Medici Specialist cu peste 10 ani experienta

Am dat dovada de
PROFESIONALISM

Am castigat increderea
Reusita in peste 95% din cazuri

Aparatura si dotare
de exceptie

Rezultate excelente
asigurate de aparatura de ultima generatie

 • Etapele inserarii unui implant dentar

  1. Consultatia initiala – presupune evaluarea initiala a pacientului si a asteptarilor sale. Are ca scop principal identificarea si diagnosticarea afectiunilor existente si realizarea planului de tratament. Este necesar un minim de investigatii cum ar fi radiografia panoramica (ortopantomograma) sau CT-ul. Pentru anumite categorii de pacienti sunt necesare investigatii suplimentare cum ar fi analizele de sange sau acordul medicilor curanti de alte specialitati. In urma consulatiei se stabileste planul de tratament cu etapele si costurile aferente.

  2. Asanarea cavitatii orale – este necesar tratamentul tuturor proceselor carioase, extractia dintilor irecuperabili, detartrajul amanuntit supra si subgingival deoarece implantul si biomaterialele folosite sunt dispozitive medicale sterile pe care nu dorim sa le contaminam in timpul operatiei cu microbi de la nivelul cavitatii bucale.

  3. Inserarea implantului dentar – se face cu anestezie locala sau anestezie locala si sedare IV. Implantul este inserat in osul alveolar si lasat sa se integreze 2-6 luni sau poate fi incarcat imediat cu o coroana dentara. In functie de tipul de os si de implant medicul si pacientul vor hotara de comun acord care este varianta cea mai buna de tratament.

  4. Vindecarea – este necesar un timp de vindecare a osului in jurul implantului. Este foarte important ca pacientul sa respecte indicatiile medicului, sa ia tratamentul medicamentos prescris si SA NU FUMEZE. Vindecarea (osteointegrarea) reprezinta o caracteristica individuala, bazata pe calitatea osului si difera de la un pacient la altul.

  5. Descoperirea implantului - in cazul in care pacientul a asteptat 2-6 luni osteointegrarea implantului, dupa acest interval se face o radiografie de control si apoi se monteaza cu anestezie locala capa de vindecare ce are rol de a conforma gingia in jurul implantului.

  6. Lucrarea definitiva este realizata de catre medicul protetician si tehnicienii dentari. Aceasta presupune costuri suplimentare fata de implantul dentar si care difera in functie de tipul de lucrare aleasa. Presupun etape suplimentare cum ar fi amprentarea, adpatarea si cimentarea/insurubarea lucrarilor protetice.

  7. Controalele periodice - au rolul de a monitoriza si evalua implantele dentare. Este necesara o igiena riguroasa zilnica din partea pacientului si o igienizare periodica profesionala in cabinetul de medicina dentara pentru a putea asigura stabilitatea tratamentelor timp cat mai indelungat.

  Citeste articolul urmator →