In primul rand
EXPERIENTA

Toate specialitatile
Medici Specialist cu peste 10 ani experienta

Am dat dovada de
PROFESIONALISM

Am castigat increderea
Reusita in peste 95% din cazuri

Aparatura si dotare
de exceptie

Rezultate excelente
asigurate de aparatura de ultima generatie

 • doctor with child patient

  Contentia si rolul ei dupa aparat dentar ortodontic

  Contentia este o etapa indispensabila a tratamentului ortodontic care permite pastrarea pe viitor a rezultatelor obtinute. O data cu indepartarea elementelor aparatului fix, dintii tind sa se re-deplaseze spre pozitia initiala. Pentru mentinerea lor pe noile pozitii corecte este absolut necesara contentia.Daca aceasta faza terapeutica este neglijata tratamentul nu va fi niciodată o reusita si medicul va fi obligat să reaplice un aparat activ. Stabilitatea dentara se obtine in faza de contentie prin consolidarea pozitiei dintelui in os si reechilibrare musculara.

  Aparatele de contentie pot fi fixe sau mobile.

  1. Retainerul colat este cea mai populara metoda de contentie la nivelul arcadei inferioaresi consta in aplicarea unei sarme rigide pe fata linguala a dintilor inferiori. Avantajul principal este confortul si estetica, dar trebuie mantionat ca exista cazuri in care retainerul de dezlipeste si fara o inteventie prompta din partea medicului ortodont dintii pot suferi modificari de pozitie.

  2. Gutiera termoformata este un dispozitiv de contentie mobil realizat din folii rigide de termoformare de 1,5- 2,5mm. De obicei se foloseste pentru arcada superioara dar in anumite cazuri se poate aplica si la nivelul arcadei inferioare. Este destul de usor suportata de pacient fiind subtire si lasand bolta palatina (cerul gurii) neacoperita.dezavantajul major este dat de faptul ca trebuie purtata minim 8 ore pe zi dupa indepartarea aparatului dentar.

  3. Aparate mobile ( placuta Hawley) este un alt aparat folosit pentru contentie dupa indepartarea aparatelor ortodontice. La fel ca si gutierele este realizat in laborator de catre tehnicianul dentar si presupune purtarea minim 8 ore /zi. Este mai putin comod deoarece acopera bolta palatina.

  Citeste articolul urmator →