In primul rand
EXPERIENTA

Toate specialitatile
Medici specialisti cu peste 10 ani experienta

Am dat dovada de
PROFESIONALISM

Am castigat increderea
Reusita in peste 95% din cazuri

Aparatura si dotare
de exceptie

Rezultate excelente
asigurate de aparatura de ultima generatie

 • Tratamente de canal la microscop

  Ce este Endodontia

  Endodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu tratamentul dintilor la interior – ENDOS= in interior, si DONTOS=dinte.
  In interiorul dintelui se afla un tesut moale care este format din vase sangvine si nervi ( pulpa dentara) care se continua la nivelul radacinilor dentare cu canalele radiculare. Pulpa dentara comunica cu tesutul osos la nivelul varfului radacinii prin intemediul apexului dentar ( un orificiu prin care nervii si vasele patrund in interiorul dintelui).

  In cazul in care pulpa dentara este afectata apare durerea si ulterior infectarea/ necrozarea tesuturilor din interiorul dintelui. Netratata la timp, infectia din interiorul dintelui evolueaza spre apex si se cantoneza in interiorul osului maxilar, determinand ceea ce se numeste parodontita apicala.
  Principalele cauze de afectare a nervului sunt: cariile profunde care ajung la pulpa dentara , traumatismele dentare ( fracturi, abraziuni etc.) sau efectele iritante ale unor manopere efectuate asupra dintelui ( obturatii profunde, slefuirea dintilor in vederea protezarii etc.).

  Tratamentul endodontic urmareste sa elimine tot tesutul pulpar infectat, sa prepare si sa sterilizeze canalel radiculare si camera pulpara si apoi sa inlocuiasca tesutul pulpar cu un material care sa sigileze canalele astfel incat sa nu mai permita patrunderea bacteriilor in interiorul dintelui.
  Scopul acestui tratament este de a realiza un mediu steril astfel incat tesuturile invecinate dintelui sa se poata vindeca corespunzator.
  Daca bacteriile nu sunt eliminate complet de la nivelul canalelor radiculare, ele vor continua sa se multiplice astfel incat infectia de la nivelul apexurilor dentare va persista.

  Revenire la categorie →