Telefon Programari: +40 736.344.944

In primul rand
EXPERIENTA

Toate specialitatile
Medici Specialist cu peste 10 ani experienta

Am dat dovada de
PROFESIONALISM

Am castigat increderea
Reusita in peste 95% din cazuri

Aparatura si dotare
de exceptie

Rezultate excelente
asigurate de aparatura de ultima generatie

  • Fatete dentare

    Fatete dentare

    Cand vorbim de fatetare, vorbim de fapt de aplicarea la nivelul fetei vizibile a dintilor frontali a unor structuri din materiale compozite sau ceramice cu scopul de a restaura forma, culoarea sau structura dintilor. Fie intr-un caz, fie in altul, dintele ce urmeaza a fi fatetat necesita o preparare prealabila, preparare ce consta in indepartarea prin slefuire a unui strat de smalt de pe fata lui externa.

    Exista si un tip special de fatete pentru care nu se ia din smaltul dentar – fatelele No-Prep - dar care sunt rezervate doar in anumite cazuri : dinti spatiati, dinti fara discromii sau obturatii evidente sau dinti a caror pozitie permit ingrosarea usoara a fetei vestibulare.

    In cazul utilizarii materialelor compozite fatetarea se poate face intr-o singura sedinta sau in 2 sedinte atunci cand se realizeaza in laborator. Desi in comparatie cu fateta ceramica, cea din material compozit prezinta avantajul unui timp relativ scurt de realizare, ea prezinta si o serie de dezavantaje cum ar fi: instabilitate coloristica si volumetrica in timp si imposibilitatea unei finisari similare celei ceramice.

    Indicatiile fatetarii:

    - Atunci cand vrem sa corectam forma inestetica al dintilor frontali
    - In cazul in care dintii sunt sparti, ciobiti, decalati sau prost aliniati.
    - La dintii patati, colorati neuniform in profunzime, sau dinti la care albirea nu da rezultatul scontat.
    - La dintii spatiati sau cu “strungareata”
    - Pentru schimbarea obturatiilor inestetice de compozit

    Contraindicatii fatete dentare

    - dintii cu anomalii mari de pozitie pe arcada ( dintii prea vestibularizati, prea inghesuiti, ocluzia inversa sau cap la cap)
    - dintii cu anomalii de structura la nivelul smaltului dentar
    - dinti cu carii sau obturatii voluminoase
    - dinti devitalizati.

    Avantajele fatetarii:

    - Fatelele de portelan creeaza un aspect firesc al danturii, oferind o translucenta foarte apropiata de cea a dintilor naturali.
    - Pastrarea vitalitatii dentare.
    - Suprafata de portelan este foarte neteda si impenetrabila motiv pentru care dintii fatetati nu-si vor schimba culoarea.
    - Timp de executie redus.
    - Tehnica de realizare este netraumatizanta, slefuindu-se doar la nivelul smaltului, deci mult mai putin decat in cazul coroanelor dentare, iar fixarea lor se realizeaza cu un ciment special.